Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2014 uutiset > KESKITYTÄÄN JUDOTYÖHÖN

KESKITYTÄÄN JUDOTYÖHÖN

Olemme Helsingin JudoSport ry:n johdossa seuranneet huolestuneina nyt käynnissä olevaa keskustelua Suomi24:n judo-keskustelupalstalla, jossa seuramme ja sen edustusvalmennettavien asioita käsitellään varsin julkisesti ja kiihtyneesti.

 

Esitämme oman seuramme jäsenille ja kaikille Suomen judokoille vilpittömän pyynnön olla käymättä tämän kaltaista keskustelua internet-palstoilla nimimerkkien takana. Kiivaan ja valtaosin täysin faktoihin perustumattoman keskustelun aikaan saamat haavat paranevat hitaasti ja haittaavat vakavaa työtä judon edistämiseksi. Seuramme noin sadan aktiivisen jäsenen kannalta on varsin ikävää, että seuramme nimi on jatkuvasti näkyvissä asiattoman keskustelun keskipisteenä.

 

Itse julkisen väittelyn kohteena olevat asia - edustusvalmennettaviemme jääminen pois Suomen maajoukkueesta ja Rene Villanellon siirtyminen Italian maajoukkueeseen - on pitkä tarina, joka on surullinen osa Suomen judon historiaa. Seuramme hallitus tukee edustusvalmennettaviemme oikeutta valmentautua parhaaksi katsomallaan tavalla ja toivoo, että arvokisapaikat jaettaisiin parhaiden judollisten näyttöjen mukaisesti eikä ylhäältä päin saneltuun valmennusjärjestelmään mukautumista edellyttäen. Toivotamme lämpimästi onnea Renelle, jonka pääsy Italialaiseen huippuseuraan ja Italian maajoukkueeseen on elävä todiste lahjakkuudesta ja vuosien tinkimättömästä työstä tatamilla. Nämä vakavat asiat eivät kuitenkaan ratkea suuntaan tai toiseen nettipalstoilla, siellä lietsotaan vain kaunaa ja kateutta eikä etsitä aitoja, kestäviä ratkaisuja. 

 

Haluamme muistuttaa, että noin sata jäsentämme ja kymmenkunta valmentajaamme ovat pyyteettömästi tatamilla seitsemänä päivänä viikossa yhteensä 18 ohjatussa harjoituksessa, joihin lisäksi osallistuu joukko lähiseurojenkin judokoita. Teemme jatkuvaa yhteistyötä myös lähiseurojen kanssa ja kunnioitamme kaikkien oikeutta harjoitella ja valmentautua haluamallaan tavalla. Jäsenemme ja valmentajamme eivät ansaitse seuraamme kohdistunutta arvosteluryöppyä ja negatiivista julkisuutta. Myöskään edustusvalmennettavien ja lajiliiton välit eivät parane eivätkä näkemyserot pienene, jos keskustelua käydään nettipalstoilla hyvin kiihtyneeseen sävyyn. On Suomen judon etu, jos asiat käsitellään kiihtymättä, asiallisesti ja pyrkien löytämään kilpajudoa tukevia tasapuolisia ja reiluja ratkaisuja.

 

Seuramme hallitus ei yritä kieltää keneltäkään ilmaisun vapautta, mutta pyydämme tässä asiassa kaikilta judokoilta viileää harkintaa sekä kielen- ja mielenmalttia.

 

Helsingissä 11.11.2014

 

Helsingin JudoSport ry:n hallitus

 

Pentti Niska (pj), Heikki Hiilamo, Robert Perovuo, Tapani Piri 

 

Ps. Rene Villanellon siirtyminen edustamaan Italiaa, ei ole Renelle muuta kuin askel eteenpäin hänen judouralla, eikä mielenilmaus Suomea tai Suomen judoyhteisöä kohtaan. 

Terveisin

Diego Villanello

11.11.2014 21:39